układ równań
Monikka3108 prosze o pomoc: y= −2(x+1)2 + 2
y=x2 +2x +3
y= −2(x2 + 2x +1)+2
y=x2 +2x +3
y= −2x2 −4x −2 + 2
y= x2 + 2x +3
i podstawiam:
x2 + 2x + 3 −2x2 − 4x=0
−x2 −2x + 3=0
wyliczam delte która równa sie 16 po wyciągnieciu poerwistka 4..
x1=−4
x2=nie może byc bo przez 0 sie nie dzieli...
i co dalej
po podstawieniu x1 wychodza mi wyniki niezgodne z odpowiedziami gdzies musze miec błąd
16 sty 13:59
ICSP: Nie wiem jakim cduem pierwiastki tego trjmianu wyszły ci 4 oraz "to coś" ale
−x2 − 2x + 3 − x1 = −3 a x2 = 1
16 sty 14:11
ICSP: To po trójce to myślnik a nie odjać.
16 sty 14:11
Monikka3108 prosze o pomoc: eehh jeszcze raz to oblicze
16 sty 14:13
Monikka3108 prosze o pomoc: w koncu mi wyszło dzięki bardzo
16 sty 14:23