matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
///
Hania:
liczby a, b, c, tworza w podanej kolejnosci ciag arytmetyczny. jesli a=1/2, b=1/3 to wartosc c wynosi ...
?
16 sty 13:44
Godzio:
2b = a + c −− to jest zależność ciągu arytmetycznego
16 sty 13:46
wer:
2*1/3
3 paź 17:26