Funkcja
Jacek: Pierwiastkiem rownania x2+bx +c=0 jest liczba 7.Drugi pierwiastek istnieje i tez jest liczba
calkowita.Wyznacz c.Prosze o pomoc.
16 sty 13:41
Spaz: wieta: x1 *x2= c/a
7x=c
x1+x2=−b/a
7+x = −b
x=−b−7
pierwiastek równania tzn f(x)=0
49+7b+c=0
masz 3 równania i 3 niewiadome. miłego liczenia
16 sty 13:57
Spaz: ups... czekaj coś nie tak
16 sty 13:59
Jacek: Bo,wlasnie tak srednio to rozumiem
16 sty 14:10
Spaz: po skończeniu śniadania zadanie wygląda tak jakby brakowało tu jakiejś danej. jest to z jakiejś
książki albo coś? może nie przepisałeś do końca czegoś
16 sty 14:28