matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz dziedzinę funkcji
merek:
x
f(x)=
x
2
+4x+4
f(x)=
√
2+4x
f(x)=U{x−1}
√
5−x
16 sty 13:39
Godzio:
a) x
2
+ 4x + 4 ≠ 0 b) 2 + 4x ≥ 0 c) 5 − x > 0 Wylicz w każdym x
16 sty 13:40