g.analityczna - napisz rownanie okregu
Ola: Napisz równanie okręgu którego średnicą jest odcinek AB jeśli: A= (−3,−1) B= (1,5)
16 sty 13:33
Bizon: 1) wyznacz środek S tego odcinka (zarazem środek okręgu)
2) odległość S od A to promień okręgu
3) ... i do wzoru na promień okręgu ...
16 sty 13:38
Spaz: skoro to ma być średnica wyznacz środek okręgu= połowa długości odcinka AB albo punkt leżący
pomiędzy tymi punktami (zapomniałem nazwę) a potem wstaw go do równania okręgu (ogólnego)
używając punktu A lub B by wyznaczyć r. rozumiesz?
16 sty 13:38
Spaz: skoro to ma być średnica wyznacz środek okręgu= połowa długości odcinka AB albo punkt leżący
pomiędzy tymi punktami (zapomniałem nazwę) a potem wstaw go do równania okręgu (ogólnego)
używając punktu A lub B by wyznaczyć r. rozumiesz?
16 sty 13:38