:(
XYZ: Sprawdź tożsamość
(1 + cosα) (1− cosα) = sin2α
Ktoś może mi to rozpisać ? czy coś ?
16 sty 11:25
Trivial:
1 − cos2α = sin2α
16 sty 11:26
XYZ: I co dalej ? koniec zadania ? czy coś jeszcze ?
16 sty 11:29
Trivial: Tak.
16 sty 11:30
jo: Lewa strona równania musi się równać prawej więc zapisz tak aby się równały korzystając ze
wzorów.
16 sty 11:31
XYZ: To kruciutke coś to zadanko ... ale to lepiej dla mnie
16 sty 11:31
16 sty 11:35
Trivial: Why so sad?
16 sty 11:35
XYZ: Ponieważ nie mogę znaleźć wzoru na stronę Lewą i Prawą

16 sty 11:37
Trivial:
Lewa strona: (a + b)(a − b) = a2 − b2, a potem to co mówiłem wcześniej.
Prawa strona: nic.
16 sty 11:39
XYZ: (1−sin2α)*sinα + sin
2α = sinα − sin
2α + sin
2α = sinα
TAKIE coś

nie mam pojęcia ale coś mi się wydaje że to może być dobrze
16 sty 11:44
16 sty 11:45
XYZ: To co jest dobrze ?
16 sty 11:47
XYZ:
16 sty 11:51