...
Krentet :) Pomocy :<: Pewne przekształcenie przyporządkowuje punktowi A=(x,y) punkty A'=(2x−1,2y−1).
Którym z wymienionych przekształceń jest ono:
Jednokładnością o skali 2 i środku w punkcie O=(−2,−2)
Jednokładnością o skali 2 i środku w punkcie O=(−4,−4)
Jednokładnością o skali 2 i środku w punkcie O=(2,2)
Jednokładnością o skali 2 i środku w punkcie O=(1,1)
15 sty 21:21
Krentet :) Pomocy :<: Pomóżcie... Proszę :<
15 sty 21:42
Eta:
ostatnia odp
15 sty 22:14
Eta:

W zadaniach zamkniętych ...... trzeba sobie radzić choćby tak ( z rysunku)
A( 2, 2) to: A
' ( 2*k−1, 2*k−1) = (3,3)
skala jednokładności k=2 środek jednokładności S(1,1)
zatem: odp D)
16 sty 01:36