objętość i pole powierzchni ostrosłupów
terminex: Oblicz objętość i pole powierzchni całkowitej ostrosłupa otrzymanego przez odcięcie jednego
naroża sześcianu o krawędzi i długości 12 cm płaszczyzną przechodzącą przez środki trzech
krawędzi tego naroża.
15 sty 21:20
Eta:

H= 6p[2}
| | 1 | |
V= |
| Pp*H , Pp = P(ΔKLM) =.....
|
| | 3 | |
P
c= 3*P(ΔKLM) + P(ΔKMS) =......
Δ KML, KLS i MLS −−− przystające ,prostokątne i równoramienne
ΔKMS −−− równoboczny boku dł. 6
√2
dokończ rachunki .............
16 sty 01:18