matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granice
kasia:
Granice...
sin7x
lim (x−>0)
sin5x
x
2
+5
lim (x−>0)
całość jeszcze do potęgi x
2
x
2
−7
e
x
−1
lim (x−>0)
sin2x
7
x
−5
x
lim (x−>0)
3
x
−2
x
15 sty 21:17
Basia:
ad.a
sin7x
7x*sin7x
7x
=
=
sin5x
5x*sin5x
5x
7x
sin7x
7x
*
=
5x
sin5x
5x
7
sin7x
7x
*
5
sin5x
5x
dalej kombinuj sama ad.b
x
2
+5
0+5
(
)
x
2
→ (
)
0
dokończ
x
2
−7
0−7
ad.c i ad.d reguła de l'Hospitala
16 sty 05:15