matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
cągi
osa:
W ciągu geometrycznym (a
n
) dane są: a
1
=2 i a
2
=12. Ile wynosi wtedy a
4
?
15 sty 19:54
kachamacha:
q=6 a
4
=a
1
*q
3
a
4
=2*6
3
a
4
=2*216 a
4
=432
15 sty 20:02
Eta:
a
2
q=
= 6
a
1
a
4
= a
2
*q
2
=.......
15 sty 20:03