matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak to się liczy??
Agula:
Jak mam to obliczyć? Pomóżcie cos
2
127
◯
15 sty 19:42
Gustlik:
Wzory redukcyjne: cos
2
127
o
=[cos(90+37)
o
]
2
=(−sin37)
2
=sin
2
37
o
=... Znajdź w tablicach sin37
o
i podnieś do kwadratu...
16 sty 00:07