matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
rovni:
znajdź wzór ogólny ciagu:
3
a
1
=
4
a
n+1
=(1−
1
(n+1)
2
)*a
n
dla n≥1 c
n
=
1
2
c
n
−c
n−1
= n −1 dla n≥2
15 sty 19:38
rovni:
pomoze ktos?
15 sty 20:04
rovni:
15 sty 22:15