matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
WYZNACZ ASYMPTOTY
aga:
Wyznacz asymptoty. 1) f(x) = xarctgx
ln(1+x)
2) f(x) =
x
3) f(x) = xe
1/x
2
Dziękuje z góry za pomoc
15 sty 17:55
jo:
Pierwsze to spróbuj obliczyć granice na końcach dziedziny...
15 sty 19:40