matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wartosc wyrazenia
Inka:
Oblicz wartosc wyrazenia x= 5 i 1/3 − 1/3 * 81
1/2
+ 3
−1
− 3
2
15 sty 17:53
M:
8 kwi 20:28
M:
30 maj 06:03
Jolanta:
1
5
1
3
−
*81
1/2
+3
−1
−3
2
=5
1
3
−
1
3
*
√
81
+
1
3
−9=5
2
3
−
1
3
*9−9=
3
5
2
3
−3−9=−6
2
3
30 maj 11:00