Funkcje
Steven: Wskaż funkcje kwadratowa dla ktorej miejsca zerowe to −2 i 3.Prosze o pomoc,z gory dziekuje.

Prosze o rozpisanie co trzeba po koleji robic.Bo jestem zielony w tej dziedzinie,a musze ten
temat zglebic do poniedzialku.
15 sty 17:42
Marcin W: y=a(x−x1)(x−x2)
podstaw za x1=−2 a za x2=3 a za literkę a co chcesz np 5
15 sty 17:44
Marcin W: chociaz jesli masz w poleceniu wskaż to może masz jakieś podane i z nich masz wskazać ?
15 sty 17:44
Steven: Dziękuje.
15 sty 17:54
Steven: Tak,tak.Ale juz sobie poradziłęm.
15 sty 17:55