matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trojkat
Paulisia:
W trojkacie prostokatnym o kacie prostym przy wierzcholku C dane są /BC/= 6 , /AC/= 2. Wyznacz wartość wyrazenia W= sin α+ cosα, gdzie a jest mniejszym kątem ostrym w tym trojkacie.
15 sty 17:11
krecik:
13 lut 21:02