pomocy!!! przestrzen zdarzeń elementarnych
Rastax: Zdarzenia A i B są podzbiorami tej samej przestrzeni zdarzeń elementarnych. Wynika z tego, że
mogą zachodzić zależności:
a) P(A) + P(B) > 1,3
b) P(A∪B) > P(A) + P(B)
c) P(A)P(B) > 1
d) P(A) + P(A∩B)=P(B)
15 sty 16:58
Zofia: cwaniaczek, każdy chce wygrac kalkulator z casio na politechnice !

ps. znasz już odpowiedz?
13 lut 23:15
Dominik: a) oczywiscie ze tak, np dla P(A) = 0,7 i P(B) = 0,8
b) bzdura
c) jesli tam jest iloczyn prawdopodobienstw to niestety taka zaleznosc zajsc nei moze (bo P(A),
P(B) ∊(0, 1))
d) bzdura
gdzie moj kalkulator?
13 lut 23:28