POMOCY przy ciągach :(
Master of Darknes: Oblicz x wiedząc że kolejnymi wyrazami ciągu arytmetycznego są liczby:
2 , x2 + 3 , x +10 ,
POMOCY POMOCY POMOCY
15 sty 16:44
Marcin W: x
2+3−2=x+10−x
2−3 <−− rozwiąż znajdziesz x
15 sty 16:45
marta: Master wklejasz caly czas zadania w ktorych korzysta sie tylko z jednego wzoru
15 sty 16:46
Master of Darknes: Jak x3 = 6 TO SAM X ile się równa ?
15 sty 16:49
Marcin W: skad ci sie tu wziął x3?
15 sty 16:50
marta: | | 1 | |
a mi wychodzi ze x=−1 lub x= |
| |
| | 2 | |
15 sty 16:52
Master of Darknes:
x2 + 3 − 2 = x + 10 − x2 − 3
x2 + 1 = x + 7 − x2
x2 − x + x2 = 6
x3=6
No i coś nie tak jest
15 sty 16:53
marta: jednak cos zle policzylam z ta U{}1{2}
15 sty 16:54
marta: a skad Ci sie bierze x
3 tutaj
15 sty 16:54
marta: | | 3 | |
no pomylilam sie powinno byc − |
| i 1 |
| | 2 | |
15 sty 16:56
Master of Darknes: A ile mi powinno wyjść
15 sty 16:57
Master of Darknes: Jaki jest wynik ?
15 sty 17:14