matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wielomian
Miśka:
Pierwiastkami wielomianu W(x)= x
3
− mx
2
− 3x+ m jest liczba (−2). Wyznacz parametr m. Dzoekuje..chce sobie sprawdzic czy ok mam
15 sty 16:41
Godzio:
2
m = −
3
15 sty 16:42
Miśka:
zle mi wyszlo
15 sty 16:47
Marcin W:
za x podstaw −2
i porównaj do zera
−8−4m+6+m=0 3m=−2 m=−2/3
15 sty 16:48
Miśka:
aa nie ok mam
15 sty 16:54