pomocy
miki000: suknia podrozała o 10 % po podwyzce kosztowała 176 zl
jaka była jej pierwotna cena

15 sty 13:55
Godzio:
1,1x = 176 ⇒ x = ...
15 sty 13:55
Marcin W: 1,1x=176
x=?
15 sty 13:55
ICSP: x − cena sukni przed podwyzką
| | 1 | |
x + |
| x − cena sukni po podwyżce. |
| | 10 | |
15 sty 13:56
miki000: czyli ile wynik wam wyszedł

15 sty 13:59
Godzio: podziel 176/1,1 = ... nawet na kalkulatorze możesz
15 sty 14:00
Marcin W: ...=160
15 sty 14:01
miki000: ok dzieki zrobilam na proporcje i mi wyszło chciałam tylko sprawdzic czy dobrze mam
15 sty 14:02
7744728: lol
15 sty 14:02