matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Znajdź wzór ciągu określonego rekurencyjnie
silencee:
Znajdź wzór ogólny ciągu określonego wzorem: a) b
1
=1 i b
n
− b
n−1
=3n+1, n≥2 b)a
1
=
1
2
i a
n
− a
n−1
=n−1, n≥2
15 sty 13:33
silencee:
Jakiś pomysł?
15 sty 15:29
think:
https://matematykaszkolna.pl/forum/74216.html
15 sty 17:50