sześcian
malapaula: Suma długości wszystkich krawędzi sześcianu jest równa 60. Oblicz sumę pól wszystkich jego
ścian.
Jak to obliczyć..?
Pc=6a2 ?
czyli 60:12?
Proszę o pomoc..
15 sty 12:58
malapaula: nikt..? chociaz jakąs podpowiedz...
15 sty 13:14
Kone: Każda krawędź ma 60:12= 5
Więc podstaw pod wzór i gotowe. Pc=6*52=6*25=150.
15 sty 13:20
malapaula:

chmm dziękuje.
15 sty 13:26
Kone: Proszę.
15 sty 13:27
wembleyos: Z jakiej książki jest to zadanie? Może ktoś podać wydawnictwo lub nazwę książki?
8 kwi 12:00