pierwiastki
GaGaa: jak sie liczy √256
15 sty 12:56
Madzia : =16, bo 16*16=256
15 sty 13:04
GaGaa: dzieki
15 sty 13:07
Madzia: Spoko
15 sty 13:07
GaGaa: a 3√512 ?
15 sty 13:12
GaGaa: 3√338
15 sty 13:14
ICSP: Proponuję to zrobić tak:
512 | 2
256 | 2
128 | 2
64 | 2
32 | 2
16 | 2
8 | 2
4 | 2
2 | 2
1
szukamy pierwiastka trzeciego stopnia więc po prawej stronie od tych kresek są liczby. Szukasz
3 identycznych i zakreślasz je w kółko. Jak już otrzymasz najwięcej kółek(Uwaga może zostac
jakaś reszta!) powstają ci kółka z np. dwójkami i trojkami. Przemnażasz wartość tych kółek
przez siebie np. tutaj powstaną 3 kółka każde z 3 dwójkami
Dlatego 2 * 2 * 2 =
15 sty 13:16
GaGaa: Oblicz
a) 1 − U{ 2,8 − 3,2}{ 10−2
15 sty 13:17