Zad 5 Rozwiąż równania BŁAGAM POMOCY :(:(
To ja:
b) x
√ 2 − 3 = x − 1
c) −x
2 + 2x = −1
d) −4x (x−3)(x−
√ 2) (x+4)=0
15 sty 12:55
7744728: a) wystarczy że pomnożysz stronami razy 6 w b)przerzuć −3 na drugą stronę i podnieś do kwadratu
wszystko zaraz policze reszte
15 sty 12:59
7744728: miałeś już trójmiany?
15 sty 13:00
To ja BŁAGAM POMOCY :(: Nie
15 sty 13:01
To ja BŁAGAM POMOCY :(: Chyba nie bo nie kojarzę
15 sty 13:02
7744728: jakbyś miał to w c wystarczy podstawić do wzoru −x2 +2x +1=0 Δ=8 x1=1−√2 x2=1+√2
15 sty 13:07
7744728: ide rozpalić w piecu bo długopis mi się wypisał, ptoem zrobie d
15 sty 13:09
To ja BŁAGAM POMOCY :(: OK
15 sty 13:10
15 sty 13:12