matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznaczyc dziedzine
Anja:
ln(4x
2
−x)
15 sty 11:18
7744728:
co znaczy in? 0.o bo z pozostałego to dziedzina x(x−4) to x=0 u x={1}{4}
15 sty 11:24
Trivial:
lnx = log
e
x
15 sty 11:25
7744728:
x=
1
4
15 sty 11:26
7744728:
ahaa
15 sty 11:26