pochodne
egzamin: witam proszę o pomoc w obliczeniu pochodnek pierwszego i drugiego rzędu y=Axsinx+Bxcosx gdzie a
i b są to stale
15 sty 10:59
Trivial:
Czy odstraszają cię stałe?

To prościutkie zadanko na wzór: (ab)' = a'b + ab'.
15 sty 11:08
egzamin: y'=A(cosx x+sinx)+B(−sinx x+cosx) tak to poziom być i proszę o pomoc w pochodnek drugiego
rzędu?
15 sty 11:42
Trivial:
Jest OK. Teraz liczysz pochodną drugiego rzędu, czyli liczysz pochodną z pochodnej.
15 sty 11:49
egzamin: tak to wiem tylko że niewiem co z stałymi pani, mógłbym prosić chociaż o pierwsza część czyli
pierwszy nawias
15 sty 12:08
marta: stala to stala ona dalej zostanei przed tym nawiasem jej nie rozniczkojesz
15 sty 12:14
egzamin: czyli z pierwszego nawiastbędziecoś
takiego y=A(−sinx x + cosx + sinx)?
15 sty 12:27
egzamin: ?
15 sty 13:03
egzamin: proszę tylko o r potwierdzenie czy to jest dobrze
15 sty 16:47
marta: dokladnie tak
15 sty 16:48
egzamin: a nie powinno być zamiast sinx cosx
15 sty 16:58