Wielomiany.
Lukasx: Oblicz resztę R z dzielenia wielomianu W przez dwumianP, gdy:
W(x)=x2010−x2011+x2012−2 P(x)=x+1
14 sty 23:30
Godzio:
W(−1) = ....
14 sty 23:32
Eta:
Godzio skąd my znamy te po 100 razy powtarzające się na tym forum zadania ?
14 sty 23:34
Godzio:
ehhh, niektórym ciężko zajrzeć w archiwum albo jeszcze łatwiej − po prostu nauczyć się
podstawowych twierdzeń
14 sty 23:36
Jack:
prawdę mówiąc archiwum jest tu kiepsko zorganizowane... wiele zadań szukałem i za cholerę nie
mogę się ich doszukać. Mogłyby być jakoś katalogizowane
15 sty 00:15
Eta:
Zgadzam się
Jack ...... ja mam też ten sam problem .
Często odechciewa mi się tych poszukiwań i pasuję

Pozdrawiam
15 sty 00:24
Jack:
pozdrawiam,
Eto
15 sty 00:41