Oblicz algebraicznie i Graficznie
djpito: nastepne zadanko,
Oblicz algebraicznie i graficznie uklad rownan:
14 sty 22:34
djpito: wiecie moze jak to obliczyc

?
15 sty 13:25
ICSP: Popraw drugi zapis to zrobię.
15 sty 14:04
ICSP: Zresztą to poraw oba zapisy.
15 sty 14:05
djpito: ale to sa tak zapisane rownania
Treść zadania :,rozwiaz algebraicznie i graficznie uklad rownan:
⎧ 3x + x = 9
⎩ y + 3 = −13x
15 sty 17:30
Marcin W: 4x=9⇒x=9/4
y+3=−1/3*9/4
15 sty 17:32
djpito: dzieki


a to jest algebraicznie i graficznie
15 sty 17:38
Marcin W: algebraicznie graficznie narysuj sobie dwie proste

y=−3.75 oraz x=2,25
15 sty 17:40
djpito: | ⎧ | 3y + x = 9 | |
| ⎩ | y + 3 = −13x |
|
sory tu na poczatku byl blad... powinno byc 3y a nie 3x
15 sty 17:43