| sinx − xcosx | ||
a)lim x→0 | jak dobrze rozumiem powinnam teraz podstawić 0 pod x i spr. czy | |
| x3 |
| 0 | ∞ | |||
wyjdzie | albo | i jeśli tak to stosuje ta regułę do skutku czyli dalej | ||
| 0 | ∞ |
| cosx − cosx − xsinx | −xsinx | −sinx + xcosx | −cosx−cosx−xsinx | ||||
= | = | = | |||||
| 3x2 | 3x2 | 6x | 6 |
| −1 | 1 | |||
= | (a powinno być | hmmm) | ||
| 3 | 3 |
| cos2x | 1 | |||
b) lim x→0 | = | to trzeba coś liczyć? | ||
| xsinx | 0 |
| x2+3x+1 | ||
c)limx→∞ | a tu juz nie wiem jak | |
| ex |
| 4x2+ex | ||
d) limx→∞ | tego tez nie | |
| x2+2ex |
| ex2−1 | 2ex2 | 2 | ||||
e)limx→0 | = limx→0 | = | ? | |||
| x2 | 2x | 0 |