matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomóżcie
madzik:
5
16
+ 25
7
dane są liczy a=
oraz b= (4
√
2
− 2
√
3
) (4
√
2
+ 2
√
3
)
26 * 5
12
porównaj liczby a
−1
i b
−1
14 sty 17:08
Godzio:
5
16
+ 5
14
5
14
(5
2
+ 1)
5
2
* 26
a =
=
=
= 25
26 * 5
12
26 * 5
12
26
b = 32 − 12 = 20
1
a
−1
=
25
1
b
−1
=
20
a
−1
< b
−1
14 sty 17:11
madzik:
dzięki wielkie
14 sty 17:13