prosze o pomoc z funkcji
muszka: doprowadz wzor funkcji f(x)= (x−2)3−(x+1)3+(2x−3)2+4x2+3x+4 do najprostszej postaci
wykonujac dzialania i redukujac wyrazy podobne a nastepnie:
a)wyznacz miejsca zerowe funkcji
b) rozwiaz nierownosc f(x)>0
c)wyznacz maksymalne przedzialy w ktorych funkcja jest malejaca
d)narysuj wykres funnkcji g(x)=−f(x).
14 sty 13:45
muszka: prosze o pomoc
14 sty 14:17
marta: muszka w ktorej Ty jestes klasie

2LO?
14 sty 14:19
ICSP: Spróbuj zrobić. Wrzuć jaki ci wyszedł wynik to powiem ci czy dobrze.
14 sty 14:21
marta: ze wzorow skroconego mnozenia mamy:
f(x)=x3−6x2+12x−8−x3−3x2−3x+1+4x2−12x+9+2x2+3x+4 no i teraz wykonaj redukcje
14 sty 14:21
muszka: tak.. ale naprawdę jestem ciemna z tego
14 sty 14:22
muszka: tak.. ale naprawdę jestem ciemna z tego
14 sty 14:22
muszka: wyszlo mi −3x2+6
i ile rowna sie a b i c teraz?
14 sty 14:26
marta: no i teraz f(x)=ax2+bx+c wiec my mamy −3x2+0*x+6
14 sty 14:30
ICSP: marta pare bledow w wypisaniu tych wzorów.
14 sty 14:31
marta: jakich?
14 sty 14:32
ICSP: Pierwszy to w polowie jest minus 1. Drugi zamiast 4xkwadrat przepisalas 2xkwadrat.
Wie ktos jak przelaczyc klawiature bo mi cos sie stalo i np. na y mam z a na z mam y
14 sty 14:33
marta: shift i crtl razem wcisnij
14 sty 14:33
marta: a tak faktycznie tak zrobilam dobra juz nie pomagam bo dzisiaj chyab juz tylko o feriach
mysle
14 sty 14:34
ICSP: O już działa dzięki
14 sty 14:34
ICSP: To już ferie zaczynasz?
14 sty 14:35
marta: owszem

wolalbym troche pozniej bo teraz od lutego az do konca kwietnia zadnego wolnego
14 sty 14:36
ICSP: Ja też zaczynam ferie. Jutro mam też studniówkę. Nie wiem jak do domu wrócę
14 sty 14:37
marta: jak to jak na nogach

to TY z lubelszcyzny musisz byc

bo tylko my mamy teraz ferie. jestes
z $# czy bronka?
14 sty 14:38
ICSP: Wątpię żebym mógł na nogach wrócić. Na szczęście miasto wojewódzkie to sobie taksówkę wezmę.
Ty z której klasy jesteś?
14 sty 14:45
marta: to ja nie z tego wojewodzkiego

tez z 3
14 sty 14:46
ICSP: Jak ida przygotowania do matury? Matma pod. czy roz i jaki temat prezentacji maturalnej?
14 sty 14:48
marta: no zdecydowanie rozszerzona a co do prezentacji czy upadek oznacza porazkę a Ty?
14 sty 14:50
ICSP: Mit o Prometeuszu i jego literackie przetworzenia...
Już nawet biografie skończyłem pisać do tego.
14 sty 14:52
marta: o prosze jak sie zawziales no ja za polskim tak srednio rpzepadam niby zle nei jeste ale
zdecydowanie wole liczyc
14 sty 14:53
ICSP: Ja na polski boje się iść. Na matmie to śpię

. Taka wada podstawy...
14 sty 14:56
marta: hehe bez przesady az tak nie mam jak Ty polskeigo sie nie boje

fajna babke mam od polskiego
14 sty 15:05