:)
muszka: dana jest funkcja f okreslona wzorem
| | ⎧ | (x+1)2 ,gdy x∊(−∞,−2) | |
| f(x)= | ⎨ | 2x−2 ,gdy x∊<−2,6> |
|
| | ⎩ | 3 ,gdy x∊(6,+∞) | |
wowczas:
a)f(0)=1
b)f(−2)=1
c)f(−2)=−6
d)f(6)=3
prosze zeby pokazac jak to rozwiazac
14 sty 09:49
jo: odp. c) Czego tutaj nie rozumiesz?
14 sty 10:53
muszka: jak to podstawic i obliczyc?
14 sty 11:10
jo: Masz podaną funkcje f(x) dla x∊ do trzech różnych przedziałów....
Sprawdzasz podp. a) f(0) = −2 (0 należy do przedziału 'drugiego' więc do tej 'drugiej
funkcji' za x podstawiasz 0)
Coś jaśniej?
Może podaj wyniki dla każdego z tych podpunktów to chociaż sprawdzę czy dobrze...
14 sty 11:19