liczby zespolone
krzysiek: nie rozumiem dlaczego:
cos fi −2/√−8 = − 2/2√2 = √2/2
sin fi 2/√8 = 2/2√2 = √2/2
i dlaczego
fi = 34 pi
13 sty 23:56
Trivial: ja też nie.
13 sty 23:59
krzysiek: no dobrze to może tak
przedstawić w postaci trygonometrycznej liczbę z = −2 + 2i
14 sty 00:07
krzysiek: |z| = | − 2 + 2 i | = √−22
14 sty 00:09
krzysiek: znaczy −22 + 22
14 sty 00:09
krzysiek: pod pierwiastkiem
14 sty 00:09
krzysiek: a to jest √8
14 sty 00:10
krzysiek: już wiem muszą być tablice kątów i wtedy dojdę sobie o co chodzi
14 sty 00:20