funkcja wykładnicza
Abrab:

oblicz:
funkcja wykładnicza.
Mam problemy z przeliczeniem tego można prosić o pomoc?
13 sty 22:30
Abrab: zadanie brzmi zaposz jako potege liczby 2 /poprawka
13 sty 22:31
Godzio:
√8 = 81/2
√81/2 = 81/4
√81/4 = 81/8
81/8 = 23/8
13 sty 22:32
Abrab: ma wyjsc ze to sie rowna= 2 do potegi 218
13 sty 22:39
Abrab: ma ktoś pomysł jak to zrobić, godzio myślał podobnie do mnie robiąc to zadanie,ale to jest złe
rozwiązanie
14 sty 06:57
@:
√8*√8*√23=√8*√8*23/2}=√8*√29/2}=√23 *
29/4=√2214=2218
sorki za format, to było na szybkiego robione
14 sty 07:29