matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz trzeci bok.
Monia:
2
√
2
W trójkącie ostrokątnym dane są: a=2cm, b=1cm,sinα=
. Oblicz c.
3
13 sty 21:39
M:
9 kwi 09:31
M:
29 maj 21:53
Leszek:
jeżeli α jest miedzy bokami a i b to zastosuj twierdzenie cosinusów
29 maj 22:38