Funkcje
iwonka: Znajdź wzór funkcji wykładniczej przechodzącej przez punkt (3,125)
13 sty 21:34
marta: i nic więcej nie bylo podane?
13 sty 22:57
ICSP: y = ax.
Odpowiednie podstawienie i powinno wyjść.
13 sty 23:08
marta: no właśnie o tym myślalłam, ale zeby podac dokladny wzor potrzebujemy a) stad moje pytanie
13 sty 23:09
Trivial:
125 = a
3
5
5 = a
3
a = 5.
Nic nie potrzebujemy.
13 sty 23:11
Trivial: 53 ._.
13 sty 23:12
ICSP: Jeśli już to 5x jest wzorem. Już nie musiałeś tego tak rozpisywać miałem nadzieję że sama do
tego dojdzie.
13 sty 23:14
Trivial:
13 sty 23:15
jooop: a tam nie powinno być 5*3 ?
15 maj 21:09
Krzysiek : Nie bo to jest funkcja wykladnicza a ona ma postac y=ax
16 maj 01:58