matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
h
Abrab:
funkcja wykładnicza jak policzyć 16 do potegi
3
4
? Moge prosić o rozpisanie tego żebym mógł to przeanalizować co robie nie tak, że mi nie wychodzi.
13 sty 21:12
jo:
16
3
4
=
4
√
16
3
= (
4
√
16
)
3
= 2
3
= 8
13 sty 21:21
Abrab:
dzięki
13 sty 21:23