matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Prosze o pomoc
Domi:
O ile dłuzszy jest bok kwadratu o przekątnej 10 od boku kwadratu o przekątnej 8? Z góry dzieki
27 sty 20:09
damorka:
d= a√2 d1= 10 cm d2=8 10 = a√2 8= a√2 a1= 5 √2 a2= 4√2 Tak więc te boki różnią się o √2
27 sty 20:14