matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna
Ewelina:
hej
mam do obliczenia pochodna
1
y=arc tg
2
x
13 sty 17:26
Ewelina:
13 sty 17:30
Ewelina:
sproboje rozwiazac prosze o ocenienie czy dobrze
1
1
1
y'=2 arctg
*
*(−
)
x
1
(
)
2
+1
x
x
2
13 sty 17:37
Ewelina:
prosze o spr
13 sty 17:57
Ewelina:
1
1
1
y= 2 arctg
*
* (−
)
x
1
+1
x
2
X
2
13 sty 18:03
Ewelina:
tylko co dalej...
13 sty 18:04
Basia:
dobrze, a dalej taj
1
1
= −2arctg
1
x
*
*
=
1+x
2
x
2
x
2
x
2
1
−2arctg
1
x
*
*
=
1+x
2
x
2
1
−2*
*arctg
1
x
1+x
2
13 sty 18:08
Ewelina:
dzieki
13 sty 18:11
Ewelina:
taki jest walsnie wynik
13 sty 18:11