??
Hania: dany jest ciag a
n = 2n
2−n. jaka postac ma wyraz a
n+1
13 sty 16:57
Godzio:
a
n + 1 = 2(n + 1)
2 − (n + 1) = 2(n
2 + 2n + 1) − n − 1 = 2n
2 + 4n + 2 − n − 1 =
= 2n
2 + 3n + 1
Zdaje się odpowiedź A
13 sty 16:59
Hania: hehehe a skad wiesz że A? ;>
13 sty 17:06
Godzio: robiłem dziś to z koleżanką
13 sty 17:13
Hania: ooo to moze robiles z nia wiecej zadan z czarnej ksiazki?
13 sty 17:19
Godzio: skończyliśmy na 20 z zamkniętych i już zasypialiśmy
13 sty 17:22
Hania: zestaw IX ?
13 sty 17:23
Godzio: nie pamiętam już ale to zestaw w którym jest to zadanie
13 sty 17:25
Hania: czyli IX

no prosze... a moze bedziecie robic kolejny?
13 sty 17:26
Godzio: raczej tak ale to nie dziś
13 sty 17:27
Hania: hmm ja potrzebuje go na pon
13 sty 17:28
Godzio:
A próbowałaś sama trochę rozwiązywać ?
13 sty 17:29
Hania: trochę... ale nie nawidzę ciagów
13 sty 17:30