kto pomoze
pati: Plac defiladowy w jednostce wojskowej zajmował powierzchnię 25 arów .Podczas remontu
nawierzchni 40% tego obszaru pokryto asfaltem , a na 2/3{ułamek} pozostałej powierzchni
położono kostkę.Ile 2{kwadratowych} pozostało do remontu ?
13 sty 16:23
dero2005:
1. 40% asfaltu to
25*40% = 25*40100 = 10 arów
pozostało 25−10 = 15 arów
na 23 pozostałej pow połozono kostkę
czyli 23*15 = 303 = 10 arów
do remontu pozostało
25 − 10 − 10 = 5 arów = 5*100 m2 = 500 m2
13 sty 20:44
jdjd: jd orka
10 mar 16:15