prawdopodobienstwo i mediana
Marcin: 1. Rzucono kostką i monetą. Oblicz prawdopodobienstwo ze wypadlo co najmniej 5 oczek i reszka.
2. Oblicz medianę danych 3 4 4 5 2 1 1 3 2
13 sty 13:45
miley: A MASZ WYNIKI DO TEGO?
13 sty 14:03
miley: MEDIANA MOIM ZDANIEM BEDZIE RÓWNA 3
13 sty 14:04
Marcin: nie mam
13 sty 14:04
Marcin: tak masz racje
13 sty 14:06
Marcin: a to pierwsze bo nie wiem skad to sie bierze
13 sty 14:06
miley: | | 1 | |
W PIERWSZYM |
| , ALE NO WŁASNIE NIE JESTEM PEWNA |
| | 6 | |
13 sty 14:09
Marcin: Dziekuje za checi
13 sty 14:56
miley: ALE TAKIE SA WYNIKI?
JESLI TAKIE TO MOGE CI POWIEDZIEC JAK TO ZROBIŁAM CHYBA ZE JUZ ROZUMIESZ
13 sty 15:28
Pablo: 1. A − zdarzenie polegające na wyrzuceniu kostką 5 lub 6
B − zdarzenie polegające na wyrzuceniu reszki.
| | |A| | | 2 | | 1 | |
P(A) = |
| = |
| = |
|
|
| | |Ω| | | 6 | | 3 | |
Jako iż A, B to zbiory rozłączne więc prawdopodobieństwo A i B jednocześnie wynosi
2. Posortowany zbiór:
1 1 2 2 3 3 4 4 5
Środkowym elementem jak widać jest 3 (5 od lewej i 5 od prawej)
13 sty 15:52
miley: DOKŁADNIE TAK SAMO ZROBIŁAM
POZDR
13 sty 15:55