matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dla jakiej wartosci parametru m rozwiaz.bedzie para l.rzecz. o roznych znakach
kakakasia89:
dany jest uklad rownan 3x+4y−5m+7=0 x−4y−m−3=0
13 sty 11:19
Trivial:
http://latex.codecogs.com/gif.latex?\\%20A%20=%20\left%20(%20\begin{matrix}%203%20&%204%20\\%201%20&%20-4%20\end{matrix}%20\right%20.%20\left%20|%20\begin{matrix}%205m%20-%207\\%20m%20+%203%20\end{matrix}%20\right%20)%20\\%20W%20=%20-12%20-%204%20=%20-16\\%20W_x%20=%20-4(5m-7)%20-4(m+3)%20=%20-20m%20+%2028%20-4m%20-%2012%20=%20-24m%20+%2016\\%20W_y%20=%203(m+3)%20-%20(5m%20-%207)%20=%203m%20+%209%20-%205m%20+%207%20=%20-2m%20+%2016\\%20x%20=%20\frac%20{-24m%20+%2016}{-16}%20=%20\frac%20{3m%20-%202}{2};%20\qquad%20y%20=%20\frac%20{-2m%20+%2016}{-16}%20=%20\frac%20{m%20-%208}{8}\\%20\textup{Rozwiazania%20o%20r\%27o\.znych%20znakach}%20\iff%20xy%20%3C%200\\%20...
13 sty 15:40