matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiaż nierownosc
kakakasia89:
3x<x
2
13 sty 11:15
miley:
−x
2
+3x<0 x(−x+3)<0 x=0 −x=−3 x=3 wyniki zaznaczasz na osi rysujesz parabole ramionami w dół kółeczka nie zamalowane x∊(−∞,0)∪(3,∞) moim zdaniem jest ok, pozdr
13 sty 11:21