matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodne
gwiazdeczka:
obliczyc pochodne czasrkowe 1 i 2 rzedu z=ln ( x
2
+ y
2
+1) prosze o pelne rozwiazanie
13 sty 10:24
Zen64:
dz
2x
dz
−4xy
=
;
=
;
dx
x
2
+y
2
+1
dxdy
(x
2
+y
2
+1)
2
dz
2y
2
−2x
2
+2
=
d
2
x
(1+x
2
+y
2
)
2
dz
−ANALOGICZNIE
!
dy
13 sty 11:53