matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
d
ewka:
logarytm : log3 z 162− log 3 z 2 logx z 81=4
13 sty 10:14
Emila:
log3(
162
2
)=log3(81)=log3(3
4
)=4 logx(81)=4 ⇒ x
4
=81 ⇒ x
4
=3
4
⇒ x=3
13 sty 10:35