matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potegi.
eedyta:
potegi przedstaW w postafci pierwiastka: a) 7
2
3
= b) 11
3
7
c) 13
−
2
3
=
13 sty 10:10
Emila:
1) 7
2/3
=
3
√
7
2
=
3
√
49
13 sty 10:37
Emila:
2) 11
3/7
=
7
√
11
3
=
7
√
1331
13 sty 10:37
Emila:
3) 13
−2/3
=
3
√
13
−2
=
3
√
1
13
2
=
3
√
1
169
13 sty 10:38