matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
podane liczby zapisz w postaci potegi o wykladniku ulamkowym
eedyta:
podane liczby zapisz w postaci potegi o wykladniku ulamkowym
√
5
=
3
√
7
=
√
3
5
=
4
√
8
3
=
13 sty 10:04
Emila:
1) 5
1/2
2) 7
1/3
3) 3
5/2
4 8
3/4
=(2
3
)
3/4
=2
9/4
13 sty 10:40