oblicz
eedyta: a)
2(√64−18):(22−√196)=
b)
2√64−18:(32−√196=
13 sty 09:37
kasia: 2*(8−18)/(4−14)=2*(−10)/(−10)=(−20)/(−10)=2
13 sty 09:43
kasia: to jest a
13 sty 09:44
ewka: b> 2*8−18/(9−14)=16−18/(−5)=(−2)/(−5)=0,4
13 sty 09:46
eedyta: w a mi wyszlo tak samo. tylko w mojej ksiazce pisze ze ma niby wyjsc −18
13 sty 09:49
eedyta: | | 3 | |
a w 'b' powinno wyjsc ponoc 19 |
| |
| | 5 | |
13 sty 09:50
miley: juz doszłas do wyniku czy spr ci to?
13 sty 09:55
eedyta: nie doszlam.
tzn mi wyszly takie same wyniki jak kolezance wyzej.ale w ksiazce sa inne podane
13 sty 09:56
miley: ten przykład b masz żle, najpierw musisz podziellic przez −5 a potem odjac kolejnosc
wykonywania działan
13 sty 10:17