pomocy
paweł 1010: Dane są punkty A=9-2,10, B=93,10, i C=93,40 są wierzchołkami prostokąta. Narysuj ten
prostokąt. Oblicz jego pole i obwód.
zadanie z książki narysować fatwo ale obliczyć
27 sty 16:13
puma: Najpierw porządnie napisz zad? ok?
Później pogadamy!
27 sty 16:36
paweł 1010: Dane są punkty A=(-2,1), B=(3,1), i C=(3,4) są wierzchołkami prostokąta. Narysuj ten
prostokąt. Oblicz jego pole i obwód.
(Układ współrzędny)
27 sty 16:42
puma:
No! teraz możemy rozmawiać!

Ob= 2*IABI + 2* IBCI P= IABI * IBCI
oblicz IABI i IBCI chyba znasz wzór na długość odcinka ?
I ABI =
√ (xA - xB)2 +(yA - yB)2
podstaw współrzedne punktów A i B i obliczysz IABI
podobnie IBCI dawaj

i podaj ile wyszło ci pole a ile obwód?
Sprawdzę czy dobrze obliczyłeś ?
27 sty 16:48
puma: Paweł? masz już te obliczenia? ... ja czekam
27 sty 17:09
paweł 1010: ja o tym jeszcze nie brałem
27 sty 17:52
puma:
to odczytaj sobie długości z rysunku!
widzisz chyba jakie one są ?
IABI= 5 IBCI= 3
podstaw na pole i obwód!
27 sty 17:59